Pitopalvelu

Bööna on tamperelainen erikoisruokavalioihin keskittynyt pitopalvelu. Valikoimaamme kuuluu mm. raakaruoka, paleoruoka, vähähiilihydraattinen ruoka ja kasvisruoka.

Tarjoamme myös perinteistä pitopalvelua. Pitopalvelua, jossa käytetään laadukkaita, aitoja ja mahdollisimman lisäaineettomia raaka-aineita.

Pitopalvelumme on tarkoitettu sekä yksityisille että yrityksille. Saat meiltä apua juhlaan ja arkeen, olipa kyseessä pienen porukan illanistujaiset, yrityksen palaveri tai suuret juhlat.

Raakaruoka
Raakaruoka tarkoittaa ruokaa, jota on prosessoitu mahdollisimman vähän, ja jota ei ole kuumennettu yli 45 asteessa. Raakaruokavalion pääraaka-aineita ovat vihannekset, juurekset, hedelmät, marjat, merilevä, siemenet, pähkinät, kookostuotteet ja öljyt. Jotkut raakaruokailijat syövät raakana myös eläinkunnan tuotteita, kuten munia, maitoa ja lihaa.

Paleo
Paleo, eli kivikautinen ruokavalio perustuu metsästäjä-keräilijä esi-isiemme 2,5 milj. – 10 000 vuotta sitten vallinneeseen ruokavalioon. Täydellisimmillään paleo tarkoittaa viljatonta, maidotonta, palkokasvitonta ja sokeritonta ruokavaliota, joka sisältää runsaasti vihanneksia, marjoja, lihaa, kanaa, kananmunia, kalaa, pähkinöitä ja siemeniä.

VHH
Vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa vähennetään runsaasti tärkkelystä ja sokeria sisältävän ruuan kulutusta (esim. sokeri, karkit, limonaadit, pullat, keksit, leivät, pastat, viljatuotteet yleisesti, riisit ja perunat yms.) ja panostetaan vähän jalostettuihin ruokiin, joissa rasvan ja proteiinin määrä on suurempi (esim. lihat, kala, pähkinät, siemenet, kananmunat ja maitotuotteet yms.) sekä ruokiin joissa hiilihydraattien määrä on suhteellisen pieni (juurekset ja vihannekset).